featured
  1. Haberler
  2. Kripto Paralar
  3. Kripto Parada Ticaret Yapmak İçin Bilinmesi Gereken 9 Şey

Kripto Parada Ticaret Yapmak İçin Bilinmesi Gereken 9 Şey

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Ticareti Yapmak İçin Bilinmesi Gereken 9 Şey

Çoğu yeni kripto yatırımcısı, kripto para ticaretinde kullanılan temel terminolojileri tam olarak anlamıyor. Bu makale, yatırımcılar için bazı temel jargonları aydınlatacaktır. Son zamanlarda birçok yeni perakende yatırımcısı, Bitcoin’in, öncü kripto para biriminin ve bazı altcoinlerin meteorik yükselişine bakarak kripto çoğunluğa katıldı. Ancak, çoğu yeni yatırımcının dijital para ticaretinde kullanılan temel terminolojileri tam olarak anlamadığı gözlemlendi.

 

 

 

Yatırım Yapmadan Önce Anlamanız Gereken 9 Kripto Jargonu

 

 

 

 1) Kripto para: Kripto para, işlemlerin doğrulandığı ve kayıtların merkezi olmayan bir sistem tarafından kriptografi tekniği, kodlar kullanılarak bilgi ve iletişim güvenliğini sağlayan bir sistem tarafından tutulduğu dijital bir para birimidir. Bu, kayıtları merkezi bir otorite aracılığıyla saklayan yasal bir düzene aykırıdır.

 

 

 2) Bitcoin: Açık ara dünyanın ilk ve en ünlü kripto para birimidir. Aynı zamanda, 900 milyar doların üzerinde sabitlenmiş piyasa değeri ile dünyanın en büyük kripto para birimidir. Bitcoin fiyatı 10 Ekim saat 14:00 itibariyle 56.000 dolar civarında seyrediyor. Ancak bu yılın başlarında dijital para birimi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.778 dolara dokunmuştu. Son bir yılda, para birimi %302 değer kazandı. Bitcoin, hiçbir kuruluşa ihtiyacı olmadan eşler arası bitcoin bağlantısı üzerinde bir kullanıcıdan diğerine gönderilebilir. Bitcoin durumunda, halka açık bir veri defteri tüm işlemlerini kaydeder ve kopyaları dünya üzerindeki sunucularda tutulur.

  En Popüler Kripto Para Borsaları

 

 

 3) Altcoin:  ‘Altcoin’ terimi, alternatif kripto para birimi anlamına gelir. Bu terim, Bitcoin dışında herhangi bir dijital para birimine atıfta bulunduğunuzda kullanılır. Dolayısıyla altcoin terimi, Ethereum, Cardano, Solana, Avalanche ve Dogecoin gibi Bitcoin’e alternatif olan bir kripto para birimi kategorisini ifade eder.

 

 

 4) Stabilcoin : Stablecoin’ler, piyasa değerlerini bazı dış referanslara sabitlemeye çalışan kripto para birimleridir. Bitcoin ve Altcoin’lerin oynaklığından endişe edenler için bir çözümdür.

 

 

 5) Blok Zinciri: Bitcoin’i yöneten bir teknolojidir, blok zinciri, bilgi topluluklarını tutan bloklar olarak da bilinen bir şekilde toplu olarak bilgi toplar. Daha basit bir ifade ile, bilgileri, sistemi bozmayı, hacklemeyi ya da hile yapmayı zorlaştıracak ya da sıfır ihtimal kılacak şekilde kaydetme sistemidir. Bir blok zinciri, aslında, blok zincirindeki tüm PC sistemleri ağı boyunca çoğaltılan ve dağıtılan işlemler için bir tür dijital platformdur.

 

 

 6) Kripto Para Borsaları : Dijital para borsaları (DCE) olarak da adlandırılırlar. Kripto borsaları, müşterilerin geleneksel para veya diğer dijital para birimleri gibi diğer kazanımlar için sanal para birimleri veya dijital para birimleri alış verişi yapmasına imkan tanır. Bu borsalar, sanal para birimleri yerine kredi kartı harcamaları, banka işlemleri, havaleleri veya diğer ödeme biçimleri gibi çeşitli ödemeleri yapabilirler. Tıpkı bir borsa gibi, bir sanal para borsası, çoğu zaman yaptığı hizmet için bir işlem ücreti olarak alış-satıştan kar alan veya sadece komisyonu tahsil eden bir piyasa işletmecisi olabilir.

 

 

 7) Kripto Cüzdanı: Kripto cüzdanları, dijital varlıkların özel anahtarlarını ve şifrelerini saklayarak kriptonuzu güvenli ve erişilebilir tutar. Ayrıca kripto para birimleri göndermenize, almanıza ve harcamanıza da izin verebilirler. Ledger gibi donanım cüzdanlarından mobil uygulamalara kadar çeşitli şekillerde gelirler. Bir kripto cüzdanı, kripto kullanımını çevrimiçi bir kredi kartıyla alışveriş yapmak kadar kolay hale getirmeyi amaçlar.

  En İyi Türkçe Kripto Para Uygulamaları

 

 

 8) Madencilik : Bir hesaplama bulmacasını çözerek yeni kripto para birimi oluşturma sürecidir. Kripto para birimleri herhangi bir fiziksel biçimde mevcut değildir; basılmış madeni paralar/döviz banknotları vb. yoktur. Kripto para birimleri, profesyonel kodlayıcılar tarafından tasarlanmış bir donanım ve yazılım kombinasyonunu kullanan sanal bir ‘madencilik teçhizatı’ ile madencilik yoluyla aritmetik işlem kodları aracılığıyla çıkarılır. İlginç bir şekilde, çoğu Bitcoin madenciliği Çin’de gerçekleşiyor.

 

 

 9) Fork: Bir blockchain kullanıcısı kurallarda değişiklik yaptığında buna ‘Fork’ denir. Bir blok zincirinin protokolündeki bu değişiklikler, çatallanma olarak adlandırılır.

 

Kripto Parada Ticaret Yapmak İçin Bilinmesi Gereken 9 Şey
Yorum Yap

Hisse Rapor sitesini ziyaret ederek Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları ile Çerez Politikası nı kabul etmektesiniz.

Bunu da Beğenebilirsin
İkili Tepe Formasyonu Ve İkili Dip Formasyonu Nedir?…