İkili Tepe Formasyonu Ve İkili Dip Formasyonu

27 Kasım 2021 Cumartesi, 23:41
Ikili Tepe Formasyonu Ve Ikili Dip Formasyonu 642x320 - İkili Tepe Formasyonu Ve İkili Dip Formasyonu

İkili Tepe Formasyonu Ve İkili Dip Formasyonu Nedir?

İkili tepe formasyonu ve ikili dip formasyonu nedir? İkili tepe formasyonunda M grafiği ne anlatıyor? İkili dip formasyonunda W grafiği ne anlatıyor? Borsa dünyası için ikili tepe formasyonu ve ikili dip formasyonunda merak edilen kısa bilgiler bu yazımızda yer alıyor.

 

İkili tepe formasyonu ve ikili dip formasyonu nedir? Günümüzde sıklıkla merak ediliyor. Borsa dünyası için ikili tepe ve dip formasyonları önem taşıyor. Bu yüzden de özelliklede borsa ile yakından ilgilenmeye yeni başlayanlar tarafından bu tarz soruların cevapları aranıyor. Öncelikli olarak borsa dünyasında ikili tepe formasyonu ile ikili dip formasyonu aynı değeri taşır. Borsada ürünlerin finansal durumu grafik şeması ile anlatılır. Günlük, haftalık ya da aylık olarak ürünlerin finansal grafikleri düzenli olarak sağlanıyor. Yatırım yapmak isteyenler ise finansal olan grafik çeşitleri ile durumu görsel olarak daha net anlıyorlar. Bu yüzden de iki terim ile yakında ilgilenmekte fayda vardır.

 

Trend olan ürünlerde bazen sürekli olarak artması ve azalma durumları yaşanıyor. Artma ve azalma süreçleri benzer süreçleri kapsıyorsa ikili tepe formasyonu adı verilir. Bazı durumlarda ise ürünler zamanla artmaya başlar. Grafikte normal zamana geldiğinde ise düşüşler başlar. Bu durum iki sefer yaşandığında ise ikili dip formasyonu adını alır.

 

 

İkili Tepe Formasyonu İçin M Grafiği

 

 

Günümüzde ikili tepe formasyonu; borsada trend haline geçecek olan ürünlerin grafik şemasıdır. İlk olarak grafikte ürünün çıkma zamanı yer alır. Grafikte yer alan artış oku zamanla hafif çapraz olarak ilerler. En trend olduğu dönem ise; grafikte ilk zirve tepeye ulaşılır. Sonrasında yeni trend ürünlerin gelmesiyle; ürünün grafikteki artış oku belirli bir süre içinde başladığı yere doğru gider. Sonrasındaki süreç içinde de trendler arasında da trend olunabiliyor. Bu aşamada ürünün grafikteki artış oku tekrar zirveye doğru gidiyor. Zaman içerisinde ise ürününün grafiğinde yeniden çapraz azalmalar yaşanıyor. Borsa grafiklerinde ürünün grafik şeması M şeklini alıyor. Bu durumu ise borsada ikili tepe formasyonunda M grafiği adı veriliyor.

 

M şeklinde grafiklerdeki ürünlerde sürekli olarak artışlar ve azalmalar yaşanıyor. Rekabet ortamında ürün belirli bir süre sonra trend olmaktan çıkıyor. Oluşan grafikte ilk zirve birinci tepe; ikinci zirve ise; ikinci tepe oluyor. İkili tepe formasyonu bu süreç halinde oluşuyor.

 

 

İkili Dip Formasyonunda W Grafiği

 

 

Borsa dünyası her zaman için çeşitlidir. Çünkü borsada ürün çeşitliği çok fazladır. Trend olan ürünler ise anlık olarak değişebiliyor. Ekonomide düşük fiyatlı ürünlere belirli bir süre rağbet çok oluyor. Borsada ise hiç satılmayan bu ürünlerin grafiği rağbet çok olduğu için artmaya başlar. Bu yüzden de o ürünün grafik şeması en sondan yükselmeye başlar. Belirli bir süre sonra ürün normal fiyatı denk gelir. O zaman ürünün satışları yeniden azalmaya başlar.

 

Satışları azalan ürünlerde ise grafik hızla düşüş yaşar. En son noktaya grafik oku yeniden gelir. Bu aşamada fiyat düşüklüğünden dolayı ürün yeniden rağbet görür. Normal fiyat halinde ise yeniden azalmalar görür. Ürün grafiğinde W harfi oluşur. Bu yüzden de borsa bu duruma ikili dip formasyonu W grafiği adı verilir.

 

 

 

Hisse Rapor sitesini ziyaret ederek Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları ile Çerez Politikası nı kabul etmektesiniz.

Bunu da Beğenebilirsin
Güvenilir Yatırım Aracı: Cumhuriyet Altınları Cumhuriyet Altını Nedir?…
Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz